Çanakkale’de Usta-Çırak Geleneğine Saygı: 40+ Yıl Emek Ödüllendirildi

Çanakkale Terziler Odası Başkanı Mehmet Budak, 40 yılı aşkın süredir mesleğini icra eden terzilere plaket vererek, esnaf ve zanaatkârlara yönelik vefa anlayışının güçlü bir örneğini sergiledi.

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale Terziler ve Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Budak, meslek hayatında 40 yılı aşkın süredir emek veren esnaf ve zanaatkârlara anlamlı bir vefa örneği sergiledi. Yıllarını terzilik mesleğine adamış, alın teriyle üretmeye devam eden ustalar için düzenlenen programda, 40 yılı aşkın hizmetleri bulunan terzilere ve ustalara plaket takdim edildi.

Mesleğin bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan usta terzilerin emeğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Budak, bu plaketlerin birer ödülden öte, bir teşekkür ve saygı nişanesi olduğunu ifade etti. Budak, “Bu meslek; sabrın, emeğin ve ahlakın mesleğidir. 40 yılı aşkın süredir aynı özveriyle çalışan ustalarımız, hem mesleğimizin hem de esnaflık kültürümüzün yaşayan hafızasıdır” dedi.

Çanakkale Terziler ve Esnaf Sanatkârlar Odası olarak her zaman esnafın yanında olduklarını belirten Mehmet Budak, usta–çırak geleneğinin yaşatılması, mesleki değerlerin korunması ve genç nesillere aktarılması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini dile getirdi.

Plaket takdiminin ardından hatıra fotoğraflarıyla sona ererken, duygu dolu anlar yaşayan Terciler ve Meslek Ustaları  bu ince düşünceden dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

Çanakkale’de Usta-Çırak Geleneğine Saygı: 40+ Yıl Emek Ödüllendirildi
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter